Jail mail

Som ni förstår har jag ej tillgång till dator där jag nu befinner mig, men jag har fått hjälp av en vän .

Man drar visst inte av en tredjedel på en månad, så jag får stanna till den 21 juli. Men, men, inga problem. Femstjärnig lyxsemester och mår som en kung!


Ett liv är kort, 650.000 timmar om man lever i 72 år läste jag någonstans. 650.000 timmar. Det är inte mycket med tanke på hur fort tiden går. En timme blir en dag, som blir ett år, och plötsligt har imorgon blivit igår.

Tiden är dyrbar och man måste ta vara på sitt liv sägs det. Finna meningen med livet och förverkliga sina drömmar. Men varför då undrar jag? Tillslut kommer vi att dö och vad har vi för nytta av det då...

Vad är livet?
- En sexuellt överförbar sjukdom med garanterad dödlig utgång, som Ronny i rummet mittemot så vackert uttryckte sig.


Jag försöker föreställa mig tiden som en krökning av rummet men det är svårt att få grepp om det där. Att tiden som vi ser den faktiskt tickar iväg olika fort för olika observatörer beroende på hur de rör sig och vart i rummet de befinner sig i förhållande till varandra. Allt enligt Einsteins allmänna relativitetsteori.

Tänk att de 650.000 timmar vi människor upplever som ett helt liv här på jorden kanske endast uppfattas som bråkdelen av en sekund någon annanstans i universum. Tiden är inte helt olik olycklig kärlek med andra ord.

RSS 2.0